top of page

zo 09 jun

|

Post #5700 Helmond

Rapbattle Helmond voorronde 2

Bring your Skills! De Rapbattle Helmond is een nieuwe regionale rap-competitie bedoeld voor aanstormend rap-talent tussen de 12 en 21 jaar.

Rapbattle Helmond voorronde 2
Rapbattle Helmond voorronde 2

TIJD EN LOCATIE

09 jun 2024, 14:00 – 18:00

Post #5700 Helmond, Watermolenwal 16A, 5701 RV Helmond, Nederland

OVER HET EVENEMENT

AANMELDEN

De jeugd deugt!

Daar geloven we heilig in en het is ook het thema van deze editie. Alle deelnemers krijgen de opdracht om daar een rap over te schrijven en deze tijdens de voorrondes te performen. Kom kijken naar een nieuwe generatie rappers en geef ze jouw support. Letterlijk want jij kunt mede beslissen wie er door gaat naar de finale! Alle voorrondes zijn gratis toegankelijk! Doe je zelf mee? Breng dan je aanhang mee!

De voorrondes zijn verdeeld over drie kleinere Helmondse podia:

Op zo 02 juni om 14:00u in Muziekcafe Helmond

Op zo 09 juni om 14:00u in Post#5700 te Helmond

Op zo 16 juni om 14:00u in het Annatheater te Helmond

Vanuit iedere voorronde gaan 3 winnaars en 1 publieksfavoriet door naar de finale. De finale vindt plaats op zondag 30 juni in De Cacaofabriek te Helmond. Daar zullen de finalisten performen op een groot podium voor een volle zaal. En dat doen ze niet voor niks want er zijn gigantische prijzen te winnen:

Hoofdprijs

Naast een geldbedrag van 500 euro krijgt de winnaar ook een professionele fotoshoot. Deze foto’s zullen gebruikt worden in de promotiecampagne van het hiphop festival UrbanMatterz waar de winnaar een plek krijgt in de line-up van het UrbanMatterz HipHop Concert op 21 sept. Tijdens dit jaarlijks uitverkochte concert zal hij of zij het podium delen met de founders van de HipHop! Ook zal de winnaar nog later in het jaar een optreden verzorgen tijdens UrbanMinorz, de jongeren variant van UrbanMatterz,

De 2e-prijs winnaar ontvangt 350 euro en de 3e-prijs winnaar 150 euro.

Doe je zelf mee?

Vergroot dan je kans om de finale te bereiken en neem je aanhang mee! De vakjury kiest uit iedere voorronde de nummers 1, 2 en 3, Daarna volgt een freestyle waarin de overgebleven kandidaten hun verbale skills nog 1 keer kunnen tonen. Het publiek kiest de winnaar. Hij of zij krijgt een Wildcard voor de finale!

Doe je zelf niet mee?

Kom dan het aanstormende rap-talent uit de regio supporten en bepaal samen met de andere gasten wie de wildcard krijgt voor de finale! De voorrondes zijn gratis toegankelijk!

Over RapBattle Helmond

De Rapbattle Helmond is een Helmondse rap-wedstrijd met een regionale scope. De focus binnen de Rapbattle ligt op talentontwikkeling. We zetten de deur open voor iedereen tussen de 12 en 21 jaar die mee wil doen. Of je nu een professionele carrière in (rap)muziek ambieert, rap gebruikt om je gevoel te uiten of gewoon een keer wil optreden.

Deelnemers kunnen van een slaapkamer optreden voor de spiegel doorgroeien naar een optreden in een uitverkochte popzaal tijdens een internationaal hiphopfestival voor een uitzinnig publiek.

De Rapbattle werd eerder al, met groot succes, georganiseerd in 2006 en 2007. Enkele betrokkenen van toen hebben het initiatief opgepakt om het nieuw leven in te blazen. De Rapbattle Helmond wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Helmond en de Stichting Steun Welzijnszorg. Daarnaast wordt de Rapbattle Helmond ondersteund door alle Helmondse VO scholen.

DELEN!

bottom of page